Coş gol
120939512_1503367606530832_7771850807461443277_n2

Merișor - Buxus forme 80/100

Out of Stock
Array
350,00 lei

Product Info

Merișorul în denumirea sa latină Buxus Sempervirens este un arbust care face parte din familia Buxaceae. Este o plantă deosebit de elegantă prin portul său caracteristic de un verde lucios, puternic ramificat, dens, folosită îndeosebi în formarea de garduri vi datorită formei sale compacte.
PDFImprimare

Merișorul în denumirea sa latină Buxus Sempervirens este un arbust care face parte din familia Buxaceae.

Merișorul este un arbust veșnic verde, cu un aspect piramidal menținut prin tundere 1-2 ori pe an, care se poate realiza din primăvară până în toamnă, nu mai târziu de luna octombrie deoarece arbusutul trebuie să intre în sezonul rece cu tăieturile închise.

Este o plantă deosebit de elegantă prin portul său caracteristic de un verde lucios, puternic ramificat, dens, folosită îndeosebi în formarea de garduri vi datorită formei sale compacte.

Acesta poate atinge o înălțime de până la 5m și se adaptează la toate tipurile de sol, mai punțin celor acide și preferă plantarea în zone însorite sau semi-umbrite.

Buxus este unul dintre cei mai folosiți arbuști la formarea de garduri vii, dar se poate planta și solitar sau în grupuri de plante ornamentale în amenajări peisagistice, parcuri sau grădini. Merișorul rămâne una din plantele decorative des întâlnite și folosite în amenajări, datorită maleabilității plantei în cea ce privește modelarea coronamentului în diverse forme și al frunzișului persistent în orice anotimp.

nextgarden

Tu cum vezi viitorul planetei?

NextGarden se implică activ în lupta pentru reducerea încălzirii globale şi a efectelor schimbărilor climatice. Prin intermediul proiectului MyOwnTree.org ne-am propus să plantăm pe teritoriul României cea mai mare pădure cu ajutorul donaţiilor individuale din întreaga lume.

Implică-te alături de noi şi donează pentru acest proiect!
Contact

Contactati-ne

0721 237 965